Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Zagreb sudjelovao na manifestaciji “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”

17. svibnja 2023.

|

Svi centri, Zagreb I, Zagreb II

Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade grada Zagreba po 17. put organizirao je manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!” tijekom koje osamdesetak srednjih škola Grada Zagreba predstavlja svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom.

Ovogodišnja manifestacija “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”  održala se  na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) u petak, 12. svibnja 2023. godine, od 10 do 16 sati.  Učenici i posjetitelji mogli su tijekom razgledavanja štandova  uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih srednjoškolaca.

Tradicionalno i ove godine, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Zagreb, Odjel za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje u sklopu vlastitog štanda predstavio je svoje (besplatne) usluge i mogućnosti koje korisnici mogu dobiti.  Učenici su također imali priliku rješavati računalni program „Moj izbor“, upoznati se s CISOK stranicom te portalom e-usmjeravanje. Informirani su o dostupnosti usluga profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja, Brošurom „Kamo nakon osnovne škole“ te su im dijeljeni letci i promotivni materijal Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, posjećenost manifestacije je bila izuzetno velika, uz velik broj korisnika koji su se informirali o uslugama Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK). Također, veliki broj učenika i njihovih roditelja dobio je odgovore na konkretne upite o zapošljivosti, stanju na tržištu rada (deficitarnosti i suficitarnosti pojedinih zanimanja) te informacije o uvjetima upisa u srednje škole. U promociji naših usluga aktivno je sudjelovala i Predstojnica Područne službe Zagreb, gđa. Marija Halić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje

"*" indicates required fields

Molimo Vas pošaljite nam poruku kako bi mogli ispraviti sadržaj

Hidden