Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Dan profesionalnog usmjeravanja u Bjelovaru

26. travnja 2023.

|

Bjelovar, Svi centri

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Bjelovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri održan je „Dan profesionalnog usmjeravanja“ u utorak, 25. travnja 2023. godine u Domu kulture Bjelovar. Namijenjen je prvenstveno učenicima završnih razreda osnovnih škola, a ima za cilj upoznati učenike s mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja, potrebama tržišta rada i mogućnosti zapošljavanja u našoj županiji.

Predstavljanje srednjih škola grada Bjelovara i Čazme

Tom prigodom učenicima osnovnih škola s područja Bjelovara i Čazme predstavile su se srednje škole iz Bjelovara i Čazme. Predstavnici osam srednjih škola govorili su o kulturi škole, zanimanjima, svojim iskustvima u školi, prilikom donošenja odluke te prvog dana u srednjoj školi.

Na aktivnosti je ukupno sudjelovalo oko 500 učenika osmih razreda iz 9 osnovnih škola. Učenici osnovnih škola postavili su mnoga pitanja srednjoškolcima te su dobili korisne savjete i informacije iz prve ruke.

Dan profesionalnog usmjeravanja za učenike osnovnih škola sa područja gradova Daruvar, Garešnica i Grubišno Polje, održati će se 5. svibnja 2023. godine u Velikom Grđevcu.