Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Info dan u Hrvatskoj gospodarskoj komori  – Županijskoj komori Rijeka

17. svibnja 2023.

|

Rijeka, Svi centri

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka u srijedu 17. svibnja 2023. održan je Info dan u okviru kojeg je poslodavcima, članovima HGK ŽK Rijeka, predstavljena uloga Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Rijeka na županijskom tržištu rada s naglaskom na ulogu CISOK-a u karijernom informiranju i savjetovanju te povezivanju poslodavaca s mladima koji po prvi puta ulaze na tržište rada.

Prije same prezentacije o CISOK-u, HGK Županijska komora Rijeka i HZZ Područna služba Rijeka potpisali su Sporazum o suradnji kojom će se provoditi promocija zanimanja i gospodarskih djelatnosti učenicima srednjih škola i studentima s naglaskom na popularizaciju deficitarnih zanimanja i povezivanja partnera (HGK, HZZ i obrazovnih ustanova).

Uz predstavljanje Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, program Info dana obuhvatio je i

  • prezentaciju Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije PRIGODA o platformi RIMAP koja potiče interakciju i umrežavanje razvojnih projekata i potreba gospodarskog i javnog sa znanstvenim sektorom te može poslužiti kao ključan format u kreiranju konzorcija u sklopu nadolazećeg programa „Plan industrijske tranzicije Jadranske Hrvatske“,
  • prezentaciju Hrvatske banke za obnovu i razvoj o najnovijim mjerama iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti,
  • prezentaciju HAMAG – BICRO o postupku prijave na besplatnu uslugu mentorstva za buduće i nove poduzetnike.

Po završetku prezentacija, predstavnici HZZ Područne službe Rijeka Adrijana Derossi i predstojnik Željko Marković obavili su individualne razgovore s nekoliko poslodavaca i ustanova o mogućnostima buduće suradnje u sklopu aktivnosti CISOK-a Rijeka.