Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Osmaši Bjelovarsko-bilogorske županije uživali na “Danu profesionalnog usmjeravanja”

5. svibnja 2023.

|

Bjelovar, Svi centri

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Bjelovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri održan je „Dan profesionalnog usmjeravanja“ u  petak, 05. svibnja 2023. godine u Kulturnom centru Mato Lovrak, Veliki Grđevac za učenike osmih razreda osnovnih škola s područja Daruvara, Grubišnog Polja i Garešnice.

Tom prigodom učenicima se predstavilo 15 srednjih škola, poslodavca i institucija iz Bjelovarsko-bilogorske županije te 1 srednja škola iz Virovitičko-podravske županije. Izlagači su kroz razne aktivnosti prezentirali  zanimanja i srednjoškolske programe te su učenici iz prve ruke dobili korisne informacije koje će im zasigurno pomoći pri odluci kamo nakon osnovne škole.

Na „Danu profesionalnog usmjeravanja“ ukupno je sudjelovalo oko 400 učenika osmih razreda iz 12 osnovnih škola koji su se uključili u razne aktivnosti i radionice: iskusili su kako je to biti vatrogasac i policajac,  odigrali društvene igre vezane uz razna zanimanja, skakali u vrećama te povlačili uže. Također,  okušali su se i u šivanju, izradi keramike te uživali u raznim okusima tijekom kulinarske radionice. 

Kako nam je bilo, možete vidjeti u galeriji slika koja slijedi.