Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Osnovnoškolci Bjelovarsko-bilogorske županije oduševljeni filmom Kamo dalje

17. ožujka 2021.

|

Bjelovar, Svi centri

Svim osnovnim školama (na ruke ravnateljima i stručnim suradnicima) poslan je dopis s poveznicom na kratki film te uputom kako je najbolje pogledati film s učenicima na satu razrednika. Od 26 osnovnih škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, 89% škola je uputilo povratnu informaciju prema HZZ-u, odnosno oko 1000 učenika osmih razreda osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije je pogledalo film.

Stručni suradnici škola smatraju film zanimljivim, korisnim i odličnim za ovaj uzrast učenika. Prema riječima suradnika dojmovi učenika su odlični. Učenicima se svidio način prikazivanja škola, posebno snimanje puta od korza do škola. Odlično im je što o iskustvima govore njihovi vršnjaci, neki su čak njihovi bivši kolege. Svi su se složili da im je video bio vrlo zanimljiv i da im se najviše svidjelo što o svojim školama, iskustvima i dojmovima govore sami učenici, a ne profesori ili netko iz uprave škole.  Film je vrlo koristan i informativan, posebice kada je riječ o deficitarnim zanimanjima i strukovnim školama. Razrednici navode kako su učenici pažljivo i koncentrirano pratili sadržaj za koji smatraju da je "interesantno prikazano" upoznavanje srednjih škola i usmjeravanje učenika koje polazi od njihovih afiniteta i interesa kao i upoznavanje usluga CISOK-a.

Dojmovi stručnih suradnika
Dojmovi učenika

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Bjelovar ovim filmom, ali i ostalim uslugama koje se provode online, pokušava približiti informacije mlađim generacijama na njima najzanimljiviji način.

Poveznica na film: Kamo dalje