Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Predavanje za učenike Katoličke klasične gimnazije

10. travnja 2024.

|

Virovitica

U utorak, 9. travnja 2024. stručna savjetnica CISOK-a iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Virovitica, Jelena Kolesarić Škorić, održala je u učenicima trećeg i četvrtog razreda Katoličke klasične gimnazije Virovitica predavanje pod nazivom „Kako napisati životopis i molbu za posao“.

Pisanje kvalitetnog životopisa i molbe za posao važan je aspekt uspješnog predstavljanja poslodavcu te je stručna savjetnica ukazala na tijek selekcijskog procesa s naglaskom na to koliko je važno napisati kvalitetan životopis. Učenicima je objašnjeno što treba sadržavati kvalitetan životopis te kako se na taj način učinkovito prezentirati poslodavcu i što bolje „istaknuti“. Učenici su potaknuti na razmišljanje zašto su važni pojedini dijelovi životopisa te su im prikazani primjeri različitih životopisa.

Osim predstavljanja poslodavcu putem životopisa, učenicima je objašnjeno što podrazumijeva molba za posao te su upućeni na prilagođavanje molbe zahtjevima pojedinog poslodavca. Također, potaknuti su na ulaganje truda prilikom pisanja molbe i na isticanje motivacije u svrhu boljeg predstavljanja potencijalnom poslodavcu.