Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

„Prvi koraci na tržištu rada“ – Strukovna škola Virovitica

11. travnja 2024.

|

Svi centri, Virovitica

U srijedu, 10.04.2024.g., održano je predavanje za učenike završnog razreda trogodišnjeg usmjerenja Strukovne škole Virovitica.

Učenici su imali priliku saznati što je važno za prijavu u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, informirani su o tome što na zavodu za zapošljavanje mogu očekivati te na koji način zavod posreduje pri zapošljavanju. Učenicima je objašnjeno što sadržava životopis te su imali priliku čuti više o tome kako sve mogu izrađivati životopis i koja osnovna pravila moraju poštivati pri pisanju. Također, učenicima su prikazani glavi dijelovi molbe za posao te im je objašnjeno što molba za posao treba sadržavati i zašto je važno da se putem molbe za posao što bolje predstave poslodavcu.

Učenici su upućeni na stranicu Burza rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te su potaknuti na dolazak u Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri kako bi bili kvalitetno pripremljeni za ulazak u svijet rada.

Predavanje je održala viša savjetnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Virovitica, djelatnica CISOKa Jelena Kolesarić Škorić.