Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Šesnaesti sastanak Regionalne platforme o zapošljavanju i radu Unije za Mediteran

19. travnja 2024.

|

Svi centri, Zagreb I, Zagreb II

Šesnaesti sastanak Regionalne platforme o zapošljavanju i radu Unije za Mediteran održao se u Zagrebu 16. i 17. travnja 2024. godine.

Cilj ove Unije je promicanje stabilnosti i napretka u cijeloj regiji Mediterana i poboljšanje suradnje između Europe i zemalja sjeverne Afrike, Bliskog istoka i Jugoistočne Europe. Unija pruža forum za jačanje regionalne suradnje, dijaloga i provedbe konkretnih projekata i inicijativa koje imaju opipljiv učinak na građane, kako bi se ispunila tri strateška cilja regije: stabilnost, inkluzivni razvoj i integracija. U tom kontekstu, Unija se obvezuje na rješavanje problema zapošljavanja najranjivijih skupina, posebno mladih i žena.

Nakon uvodnog dijela i održanog sastanka Regionalne platforme UzM čija je tema bila zapošljavanje mladih i ekonomsko osnaživanje žena u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, sudionici sastanka posjetili su Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Sudionici su dobili informacije o pružanju usluga profesionalnog usmjeravanja, sustavu vaučera i mjerama obrazovanja, osposobljavanja i prekvalifikacije koje Hrvatski zavod za zapošljavanje pruža svim ranjivim skupinama, a posebno mladima i neaktivnim osobama kako bi ih privukli i integrirali na tržište rada.