Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Svjetski dan čitanja naglas: ˝Putujemo čitanjem˝

7. veljače 2020.

|

Bjelovar, Svi centri

U povodu Svjetskog dana čitanja naglas Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje organizirao je radionice na temu „Putujemo čitanjem“ za djecu predškolske dobi. Radionice, čiji cilj je podizanje svjesnosti o potrebi i značaju čitanja od najranije dobi održane su 5. i 6. veljače 2020.

Radionice su održane u dječjim vrtićima Ciciban, Bubamara i Pinokio te u Dječjem odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“. Tom prigodom djeci je čitana slikovnica „Putovanje mačka Nera“, a potom su djeca razgovarala o putovanjima, crtala svoje najdraže mjesto, putovali u goste prijateljima, a sve to su činili s Putovnicom.

Važnost čitanja naglas prepoznata je od strane brojnih stručnjaka kao značajan čimbenik koji doprinosi cjelokupnom razvoju svakog djeteta. Čitanjem naglas dijete razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik te razvija maštu. Već više od 10 godina diljem svijeta obilježava se Svjetski dan čitanja naglas.

CISOK centar Bjelovar, osnovan je 2017. u sklopu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao trinaesti u Republici Hrvatskoj, a korisnici su najčešće polaznici osnovnih i srednjih škola. Spomenutim radionicama proširujemo naše djelovanje na djecu vrtićke dobi.

 width=
 width=
 width=
 width=
 width=
 width=
 width=