Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Uspješno obilježen Tjedan cjeloživotnog učenja u Bjelovaru

1. listopada 2021.

|

Bjelovar, Svi centri

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri svake godine održavaju „Dan profesionalnog usmjeravanja“ kako bi učenicima osnovnih škola približili obrazovne programe srednjih škola i ukazali im na potrebe tržišta rada i mogućnosti zapošljavanja u našoj županiji.

Projekt je održan u Tjednu cjeloživotnog učenja od 28. rujna do 1. listopada u suradnji s lokalnim poslodavcima i osnovnim školama Grada Bjelovara.

U osmim razredima osnovnih škola održane su radionice „Upoznaj sebe – odaberi srednju školu“ kako bi učenici osvijestili svoje interese i sposobnosti te kako bi ih se potaknulo da pravovremeno počnu razmišljati o odabiru budućeg zanimanja. Kako bi zainteresirali učenike za deficitarna zanimanja u projekt smo uključili poslodavce s područja Grada Bjelovara koji su učenicima predstavili svoju djelatnost i zanimanje.

Na radionicama je ukupno sudjelovalo oko 250 učenika osmih razreda. Učenici su izrazito pozitivno reagirali na radionicu, kao i na najavu daljnjih aktivnosti koje će stručne savjetnice iz CISOK-a provoditi s njima tijekom školske godine kako bi im olakšali odluku o odabiru srednjoškolskog programa. Osim radionica koje će se provoditi u osmim razredima, učenici koji su neodlučni koju srednju školu upisati mogu se tijekom godine javiti u CISOK Bjelovar na individualno informiranje i savjetovanje.