Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Zagrebački CISOK na Danu karijera u Srednjoj školi Dugo Selo

12. prosinca 2019.

|

Svi centri, Zagreb I, Zagreb II

10.12.2019.održan je drugi Dan karijera u Srednjoj školi Dugo Selo.  Cilj događanja bio je upoznati učenike završnih razreda s potrebama tržišta rada i različitim mogućnostima nastavka obrazovanja nakon završetka srednje škole. Na Danu karijera su se putem prezentacija i na izložbenim štandovima predstavljali brojni fakulteti, učilišta, poslodavci, a učenicima su dali sve potrebne informacije kako bi na kraju lakše odabrali svoje buduće zanimanje.

Savjetnica Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održala je za učenike grupno informiranje o izlasku u svijet rada i uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.  Tako su učenici mogli saznati sve o uslugama koje im nudi Zavod, kao i o predstavljanju poslodavcima putem životopisa i molbe te na razgovoru za posao.

Također, savjetnica je održala i interaktivno predavanje za maturante koji planiraju nastaviti školovanje te su učenici doznali o čemu sve treba voditi računa prilikom donošenja odluke o izboru zanimanja, gdje mogu naći bitne informacije koje će im u tome pomoći te su se upoznali s alatima dostupnima na portalu e-Usmjeravanje.

Tijekom cijelog dana učenici su se na izložbenom štandu CISOK-a informirali o svijetu rada i sustavu obrazovanja, kao i o mogućnostima razvoja karijere.

Veselimo se i daljnjoj uspješnoj suradnji sa Srednjom školom Dugo Selo, kao i ostalim školama i fakultetima!

 width=
 width=