Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Split i Global Entrepreneurship Week 2021

16. studenoga 2021.

|

Split, Svi centri

Znate li što je to Global Entrepreneurship Week ? Ova manifestacija održava se jednom godišnje u čitavom svijetu s ciljem promoviranja poduzetništva, te poslovne inovativnosti i kreativnosti.

Ove godine Svjetski tjedan poduzetništva obilježen je od 8. do 14. studenog, a u Splitu je u sklopu Tjedna u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora Ekonomskog fakulteta u Splitu i Poduzetničkog centra Split održano niz online aktivnosti za studente. Ove godine splitski organizatori naglasak su stavili na pripremu mladih za izlazak i što bolje snalaženje na tržištu rada, te na predstavljanje programa Studentskog poduzetničkog inkubatora i programa Europskih snaga solidarnosti, odnosno projekta Studentski digitalni hub.

Ova manifestacija bila je i nova prigoda za suradnju SPI Ekonomskog fakulteta I CISOK-a Split. Naime, na poziv organizatora iz SPI, Maja Frapporti – Roglić, viša savjetnica u splitskom CISOK-u, održala je za studente četiri radionice s temama vještina uspješnog snalaženja na tržištu rada. Studenti su mogli saznati kako napisati kvalitetan životopis, te molbu za posao i motivacijsko pismo, kako se pripremiti selekcijski intervju, kao i što je to što čini kvalitetnog kandidata za posao.

Ovo je već šesta godina zaredom da SPI Ekonomskog fakulteta i PC Split s uspjehom organiziraju aktivnosti u sklopu Svjetskog tjedna poduzetništva, te još jedna uspješna suradnja CISOK-a Split s dionicima iz područja visokog obrazovanja.