Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Zbilja – kako uspješno startati na tržištu rada?!

26. studenoga 2021.

|

Split, Svi centri

Studenti Sveučilišta u Splitu na radionici “Kako uspješno startati na tržištu rada?”, koju je u prostorijama Studentskog centra na splitskom studentskom Campusu u četvrtak, 26. studenog održala savjetnica CISOK-a psihologinja Maja Frapporti Roglić, imali su pune ruke posla.

Netko tko tek izlazi na tržište rada s fakultetskom diplomom u pravilu se ne može pohvaliti zavidnim referencama o radnom iskustvu. Studenti su saznali kako i u takvoj situaciji  napisati životopis u kojem neće biti ni ničega previše, ali ni ničega – premalo, te su praktičnim vježbama na licu mjesta naučeno pretočiti u djelo.

Kako se piše molba za posao po objavljenom natječaju, kako da se sadržajem, pa i stilom istakne među ostalima na stolu poslodavca, kako napisati otvorenu molbu – sva su na radionici stečena znanja studenti odmah i primjenjivali u praksi. Uvježbavali su i tehnike sustavnog, zanimljivog i upečatljivog građenja sadržaja motivacijskog pisma, te naučili koje sve načine i kanale komunikacije mogu koristiti u  potrazi za poslom. U živoj raspravi saznali su kako riješiti probleme na koje su neki od njih već naišli u procesu apliciranja na željena radna mjesta.

Ova radionica jedna je u nizu onih koje je savjetnica CISOK-a dosad održala splitskim studentima u sklopu projekta “Talk and grow” u organizaciji Ureda za karijere Sveučilišta u Splitu, te predstavlja nastavak uspješne kontinuirane suradnje splitskog CISOK-a sa Sveučilištem.

Suradnja će se nastaviti novim aktivnostima, odnosno budućim radionicama za studente narednih mjeseci, koje su već u pripremi.

Njihove najave bit će objavljivane na stranicama CISOK-a i Sveučilišta u Splitu: www.unist.hr , te na Instagram  i Facebook profilu Ureda za karijere Sveučilišta : https://www.instagram.com/unist_karijere/, https://www.facebook.com/karijere.UNIST.