Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

DAN SREDNJIH ŠKOLA SPLITSKO – DALMATINSKE ŽUPANIJE

21. svibnja 2024.

|

Split

U subotu 18.05.2024. održana je manifestacija pod nazivom „Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije 2024. godine“. Cilj događaja bio je predstaviti srednjoškolske programe s područja Splitsko-dalmatinske županije te pružiti korisne informacije budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima.

Manifestacija, u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije, održana je na prostoru kazališnog trga –Trg Gaje Bulata ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a službeno ju je otvorio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Gotovo 40 srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije na svojim informativnim štandovima predstvljale su svoju školu i obrazovne programe. Za predstavljanje bili su zaduženi i učenici i nastavnici škola, a od njih se moglo čuti o obrazovnim programima, izvannastavnim aktivnostima, upisima ili o projektima u koje je škola uključena. Predstavljena je i nova brošura „Kamo nakon osnovne škole?“ za 2024./2025. školsku godinu.

Stručne savjetnice CISOK-a u Splitu, Anica Vojković i Marina Lacić, na svom štandu predstavljale su Odjel za profesionalno usmjeravanje i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Područne službe Split Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Učenici i njihovi roditelji imali su priliku dobiti informacije o izboru srednje škole. Zainteresirani su mogli uzeti letak s bodovnim pragom od 2023./2024. školske godine, kao i letak o opisima zanimanja i upitniku Moj izbor s mrežne stranice www.e-usmjeravanje.hzz.hr.