Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Održan Dan deficitarnih zanimanja u CISOK-u

9. svibnja 2019.

|

Split, Svi centri

Šest srednjih škola predstavilo je svoje obrazovne programe za tražena zanimanja u formi interaktivnih radionica u kojima su se mogli okušati brojni posjetitelji.

Industrijska srednja škola pripremila je brojne informativne materijale te ovom prilikom podučila zainteresirane o različitim spojevima, namjenama i primjenama raznih cijevi i uređaja koji se pritom koriste.
Srednja škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju zaista se potrudila pripremivši čak nekoliko praktičnih radionica. Posjetitelji su sudjelovali oslikavanjem Hajdukovog grba te slaganjem, odnosno zidanjem potencijalnog dimnjaka.

Klesarska škola iz Pučišća poučila je posjetitelje o specifičnim alatima koji se koriste u klesarstvu, kako prepoznati "zdravi" kamen i pravilno klesati. Nekolicina se hrabro primila lijeta i čekića te time sudjelovala u izradi tradicionalnog pletera u ploči od bračkog kamena.
Obrtna tehnička škola pripremila je više interaktivnih radionica koje su predstavljale širi spektar zanimanja za koja se možete obrazovati u njihovoj školi. Brojni profesori i učenici rado su mentorirali mladim nadama u izrezivanju oblika od drva, pri izradi oblika od cijevi, pripremi modela u računalnom programu,..

Obrtnička škola pripremila je kreativne modne dodatke: broševe, privjeske i sl. Strpljivo i pažljivo potencijalne buduće učenice te škole izrađivale su same svoje dizajnerske modne dodatke pod budnim okom profesorice praktične nastave.
Srednja škola Braće Radić kao i uvijek bez problema privuče pažnju svih posjetitelja događaja. Miomirisi svježe popečenog kruha i šarolikost kreativno pripremljenih kanapea bili su melem za oči, ali i za tek naših posjetitelja, zbog čega se nekima nije bilo teško odlučiti za upis u baš tu školu.

Naši posjetitelji nisu skrivali oduševljenje pripremljenim radionicama, a posebno su istaknuli i priliku da izravno upitaju predstavnike škola sve što ih zanima o nadolazećim upisima.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim partnerima u organizaciji Dana deficitarnih zanimanja: Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Split, Županiji Splitsko-dalmatinskoj i Gradu Splitu, našim predstavnicima srednjih škola koji su se ove godine zaista potrudili u pripremi i u izvedbi te svim našim posjetiteljima kojima želimo puno sreće s upisima!