Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Održan Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije

17. svibnja 2019.

|

Split, Svi centri

U subotu, 11. svibnja, srednje škole Splitsko-dalmatinske županije okupile su se u centru grada i prezentirale učenicima, roditeljima i ostalim građanima svoje programe, mogućnosti, prednosti… sve ono zbog čega bi se jedan osmaš trebao odlučiti baš kod njih nastaviti svoje obrazovanje.

Prezentirali su se prehrambeni i kozmetički proizvodi, razgledavale naočale, strojevi i uređaji, pratile modne revije, pjevački, plesni i svirački nastupi, uživalo u koktelima i slasticama, vozili roboti, a jedna je srednja škola budućim učenicima obećavala moći – Supermena!

Zalutao bi među štandove i pokoji zbunjeni turist, ali usred Splita čije su ulice nekako već preuzeli (pro)ljetni gosti, simpatični školski štandovi stvorili su oazu specifičnog subotnjeg šušura baš za – Splićane, kao i ostale građane Županije. I mnogi su od njih, čak i ako nemaju osmaša pred jednom od najvažnijih odluka u životu, negdje između odlaska na Pazar i Peškariju i kavice pred povratak kući, navratili i vidjeli čime se mogu pohvaliti dalmatinske srednje škole.

Između ostalih štandova, mogli su navratiti i na onaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gdje su se mogli informirati o upisima u srednju školu, uslugama CISOK-a i HZZ-a, uzeti informativno-edukativne materijale, u kratkom razgovoru sa savjetnicom CISOK-a dobiti možda baš onu informaciju koja će pomoći razrješenju poneke neminovne dileme pred upis.